Pendikte gezilecek yerler nerelerdir?

Pendikte nereyi gezebilliriz?

Pendikte nereyi gezebiliriz ?

Çok eski yerleşim yeri olarak bilinen ve tarihte bir çok uygarlığa ev sahipliği etmiş Pendik aslında İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biridir. Pendik ilçesinin tarihi konusunda merak ettiğiniz tüm bilgileri PENDİK TARİHİ linkini tıklayarak okuyabilirsiniz.

Eskilerde bir sahil ve balıkçı kasabası olarak bilinen Pendik günümüzde de bir sahil ve balıkçı kasabası olma ünvanını üzerinde taşıyor. Sahil hala güzel duruyor tabiki tarihe dair bir şey kalmadı ama koşu, yürüyüş ve spor yapmak için ücretsiz spor aletleri, çoçuk ve gençlik parkları ve piknik alanları bulunuyor.

Temiz havanın tadını çıkarıp huzur bulabileceğiniz bir yer arıyorsanız Ömerli Barajı ‘na gidebilir, balık tutabilir piknik yapabilirsiniz. Barajın sular altında kalmış eski bir yerleşim yeri olduğu söyleniyor ama görsel olarak böyle bir izlenim görünmüyor.

Gözdağı  hem Pendik manzarasını seyretmek, hem adaları görmek, hemde şehri ayaklarınızın altına almak için değerlendirilecek uygun bir adres, üstelik Ömerli Barajı’ndan çok daha yakın, Pendik metro durağından E-10 otobüsüyle gidebilirsiniz. Gözdağında bulunan Belediye tesisine ait parkta huzurlu vakit geçirebilirsiniz, üstelik resim çekebileceğiniz ve harika pozlar verebileceğiniz harika bir yapısı ve manzarası var.

Pendik Höyüğü veya diğer ismiyle Temenye Höyüğü, yuvarlak planlı kulübelerin, yontma taştan yapılmış balta gibi aletlerin, çömlek parçalarının ve bir de kadın heykelciğinin bulunduğu çok çok eski bir yerleşim birimi.Arkeolojik çalışmaların halen sürdüğü çok sayıda mezar ve insan iskeletinin de keşfedildiği bir yer.

Temenye antik kenti olarak kulağınıza aşina bir yer Hz. Yahya Kilisesi ile ünlüdür. Pavli Burnu’nda (Pavli Adası) ise eskiden burada yer alan bir manastırdan geriye kalan duvarlar ve bazı yapılar hala görülebiliyor.

Çınardere Mahallesi’nde ise Bizans devrine ait manastır yaklaşık bin yıllık bir manastırın kalıntıları da kilisesi, şapeli ve rahiplerin kaldığı odaları, Kubbeli Sarnıç
Eski adı “Çopani” olan Kubbeli Sarnıç, Kurfalı eteklerinde ve Çınardere yakınında yer alıyor. 4.80×4.70 metre ebatlarında olup kubbesi 6 adet kolon üzerinde duruyor biçimde bulunmuş. Ortodoks mezhebine bağlı olan bu manastırın Katolik olan Haçlılar tarafından yıkıldığı tahmin ediliyor.

Gelincik Sokak’ta yer alan Nekropol de Bizans döneminden kalma bir mezarlık mezarın içini gezmek isterseniz içeriye girilebiliyor.

Burla Biraderler Korusu içerisindeki yüz yıllık Fransız Şapeli yer alıyor .Uzun süredir kullanılmadığından oldukça harap bir durumda bürokrasinin engellerini kaldırması durumunda yeniden restore edileceği söyleniyor.

Abdülmecit döneminden kalma Sultan Konağı’ndan, diğer adıyla Aynalı Konak’tan da bir takım hatıralar hala yer alıyor.